:)

:)

Monday, 17 September 2012

Konklusi 3 Bulan :)

...السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ..

..Bismillahirrahmanirrahim.. 

Hari ni rasa nak update balik blog yg dh lama ditinggalkan ni (xdelah lama mana, ada lah dua tiga bulan.hehe). Dalam tempoh masa x update blog ni, banyak benda yg dh jd. Ada yg hepi, ada yg xhepi. 

4 Mei 2012 (5 hari sblm A-Level Examination) : Mak sepatutnya menjalani caesarean section operation utk membuang 'cyst' dalam rahim di HUKM. Tapi alhamdulillah syukur, dalam operation room tu, specialist yg bernama Dr Hatta ckp kat mak yg diorg akn try buat laparoscopic surgery (yg tebuk 3 lubang tu). Maknanya luka mak xbesar. So kurang lah rasa sakit dan xperlu pantang lama2. Time tu hepi nye kitorg anak2 mak hanya Allah yg tahu. Ayah apatah lg. Terus sujud syukur. Terbuktilah yg klu Allah kata 'kun fayakun', maka xde apa yg mustahil. Allahuakbar! Alhamdulillah dpt jaga mak utk satu mlm then mak suh balik kolej sbb exam dh nk dekat. Lg satu mlm kakbo yg jage mak then mak dibenarkan balik ke rumah keesokan hari nya.

9 Mei 2012 : A-Level Examination pn bermula dgn first paper Chemistry unit 3 dan berakhir dgn paper Biology Unit 5. 

22 Jun 2012 : Habis je A-Level, prgi jalan2 dgn family ke Cherating. hehe. bes sgt time tu. tgk anak2 sedara mandi laut. pastu pergi tgk gajah, penyu dekat ape ntah nama tmpt tu, xingt.

24 Jun 2012 : Time ni gi dinner ALM. Bes la jugak. Mkn pun ok la. Hehe. Semua org bergaya sakan. diri sendiri je pakai bju biasa2 sbb penat bru balik dari Cherating. Sibuk nk clearance lg ptg tu b4 g dinner.he. Macam biasa diri ni xprnh kena utk cabutan bertuah. Haha. Xpelah nk buat camana kn. Malam tu aisyah syakira (classmate) dpt jam tgn jenama SWATCH.he. Jon (class rep) pulak dpt i-pod. Bertuah btul diorg2 ni. hehe. Mlm tu trus balik rumah kat perak. Alhamdulillah home sweet home. :)

30 Jun 2012 : Start jaga anak2 abg hafeez (abg kndung) yg dua org tu. Nurul 'Iffah dan Thoyyib Darwisy namanya. Abg bg gaji tiap2 mggu rm200. Alhamdulillah. Hehe. Boleh la klu nk blnja2 mak ayah atau bnlja diri sendiri.. Haha.. Yelah kan.. Nak tggu gaji jd doc mmg lmbt lg.. Lg 5 thn tu.. Jaga diorg ni senang.. Ye la, jaga kat rumah mak ayah kat perak. Diorg ni klu duk dgn opah atuk sng nk dgr ckp..hehe..Alhamdulillah sekali lg..

21 Julai 2012 : Alhamdulillah Ramadhan Al-Mubarak pn bermula.. Syukur dpt berpuasa lengkap sebulan together with mak n ayah. Dah lama sgt rasanya x puasa sebulan sama2 dgn mak ayah. Last sekali time darjah 6 dulu. Sbb lps tu duk asrama (SEMESTI) kn.. Dapat puasa 3, 4 hari je kat rumah.. :)

16 Ogos 2012 : Time ni result A-Level Examination keluar. Ya Allah, masa nak check result online tu, Allah je la tau betapa nervous nya nk tekan 'enter'. Bila dah tekan 'enter' tu, Alhamdulillah nmpk gred A, B, A. Syukur yg teramat!! Terus buat solat sunat syukur. Terima kasih wahai Allah.. Atas kurniaan rezeki yg sgt bermakna.. Jazakillah kpd yg mendoakan terutamanya mak, ayah, dan adik-beradik.. Syukran kpd kawan2 yg bnyk mmbntu time study :) Tapi dalam hepi2 tu, sedih juga bila dpt tahu result kwn2 yg kurg sedikit. InsyaAllah ada hikmah  knp Allah kurniakan mereka result mcm tu. Mungkin utk terbangkan mereka ke tmpt yg trbaik atau utk beri mereka kos yg terbaik..

InsyaAllah akan further study di IMU Bukit Jalil pd Feb 2013 nnt..ambil kos medik..lps 2.5 thn insyaAllah akan sambung di luar negara sama ada UK, Ireland, New Zealand, Australia, atau Canada.. Mohon doa semua moga2 x berhenti di tgh2 pengajian dan berjaya mnjd seorg doc Muslim yg berjaya.. Ameen..

19 Ogos 2012 : Selesai 29 hari berpuasa, Syawal pn disambut. Alhamdulillah meriah raya thun ni dgn 7 anak2 sedara. Hehe.. Bes tgk diorg main bunga api, berebut kuih raya..hai..mcm2 klu dh nama pun bdk kecik.. :) *nk bgtau duit raya thn ni RM211.. Alhamdulillah.. Rezeki.. :)


7 September 2012 : Alhamdulillah Kak Haryati (kakbo) selamat bernikah dgn Abg Syawal :)) Syukur yg x terhingga.. Mesti syaitan2 durjana menangis trguling2 sbb sepasang lagi anak cucu Nabi Adam dah brjaya mendirikan masjid dan terlps dari dosa zina (Naudzubillah).. :) Kakno kahwin tema kaler merah putih. Cantiiik sgt.. Hehe.. Jazakumullah kpd yg hadir majlis walimah :)

Ok..Rasanya tu je yg nk di cerita kan kat post kali ni..haha.. Punya lah berjela kn.. Wslm.

4 comments:

  1. alhamdulillah. ada penghuni lagi blog ni.
    dah macam diari dah ni Ummi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..perli sgt tu aisar.. :)
      Macam diari? hehe,,saje je,,mengisi masa lapang. :)

      Delete
  2. Replies
    1. insyaAllah ameen..same goes to u hafizi. *tau ni hafizi sbb baca blog syamsul.he

      Delete